Little Miss Sunshine


Little Miss Sunshine, Jonathan Dayton ve Valerie Faris^in 2006 yapımı en iyi film dalında 2007 yılı Oscar adayı olan sevimli filmleri.

Bağımsız sinemanın son zamanlarda ortaya çıkarttığı en güzel eserlerden olan film ilk etapta samimiyeti ve her yerinden belli olan sevimliliği ile etkileyici. Ayrıca filmin önemli başarılarından birisi karakterleri fazla üzerinde durmadan mükemmel derecede anlatabilmesi. Aile içerisindeki hiçbir karakterin detayına inmiyoruz, çünkü ailemiz tek başına başrolü oynuyor, diğer karakterleri incelemek de bütünün içerisindeki küçük parçayı sevecek olan izleyiciye kalıyor. Bu durumda bütün karakterlerimiz aile kadar önemli oluyor, başarıyı bilip ona ulaşamayan Richard^ı, hayatını terk etmiş Frank dayıyı, bu dünyadan gitmeden eksik kalmak istemeyen büyükbabayı seviyoruz. Sheryl ile kontrolü sağlıyor, Olive ile heyecanlanıyor ve Dwayne ile de ergenlik problemlerinin gelişmiş hallerini görüyoruz, kısaca bir ailede olabilecek basit şeylerin hepsini bir yolculukla izliyoruz.

Ayrıca film, üzerine yapıştırılan komedi etiketini de hak edecek süper esprilerle ve sahnelerle dolu, özellikle birkaç gün önce intihar etmiş olan bir insanın saçma salak bir yarışmaya yetişmek için araba kapısını devirip attığı o muhteşem depar sahnesinde gözümden yaş getirtmeyi başardılar. Ufacık çocukların kadınlaştırılmasıyla ilgili ince bir ayarı da bulunduran film tarihi bir kapanışla salondan gülerek çıkmanızı sağlıyor.

Son zamanlarda artan “filmim küçük ve sevimli olsun da ne anlattığımın pek önemi yok” sinemasından biraz farklı, ne anlattığını iyi bilen ve bunu iyi aktaran bir film Little Miss Sunshine, vakti olmayan vakit yaratıp izlesin, pişman olmayacaktır.

2 yorum:

  1. Wereyda said,

    DeVotchka'nın eşlik ettiği bir yolculuk, ancak böyle naif anlatılırdı. Ellere sağlık.

    on 10 Haziran 2007 16:17


  2. lady shave said,

    donuk bir ailenin yaşantısı wosvos bir karavanla çıkılan bir yolculukla nasıl değişir?
    cevabı; öyle güzel değişir ki..
    son zamanlarda izlediğim en sıcak filmlerden..

    on 19 Aralık 2010 16:09