Crank


Mark Neveldine ile Brian Taylor^ın, 2006 yapımı ilginç filmleri.

İlk defa bir türe böylesine iyi yapışan bir film izledim, kelimenin tam anlamıyla "aksiyon" filmi olmuş. Karakterimiz Chev Chelios kanında bir çeşit zehir bulunduğunu ve yarım saatlik ömrü kaldığını öğrenir, tetikçi olan ve yaptığı son işten ötürü ortalığı karıştıran Chelios kalan ömrünü de bir kelle peşinde geçirmek için harekete başlar..

Kısa bir süre sonra vücudundaki zehrin kana karışmasını sadece Adrenalin^in engelleyebildiğini keşfeder ve bir daha durmaz. Ölüme doğru koşarken tek başına gitmeye niyeti yoktur, koşar durmaz, energizer tavşanı gibi olur..

"Ne de olsa öleceğim" rahatlığına sahip bir insanın neler yapabileceğini, zaten tehlikeli olan bir adamın ise nasıl kontrolden çıkabileceğini görüyoruz. Film bir oyun gibi olduğundan şiddet seviyesi pek rahatsız etmiyor, tempo ile birlikte ezilip gidiyor. Farklı çekimler ile bu hikaye anlatılsa epey can sıkıcı olabilirdi.

Snatch^deki Turkish rolü ile hafızalarımıza kazınan ve sonraları The Transporter ve Italian Job gibi filmlerde de gördüğümüz Jason Statham başrole gayet iyi gitmiş, filmin sürükleyici yapısına çok uygun bir seçim olmuş.

İlginç kamera hareketleri, inanılmaz hızlı temposu ile film çok değişik bir deneme. Hızlı birleşen parçaları ile de garip denilebilecek bir hikayesi var, filmi izlerken aklıma GTA oyunu geldi, sonra yorumları okuyunca birçok insanın da benim gibi düşündüğünü gördüm.. Oyun gibi başlayan, oyun gibi süren ve oyun gibi biten bir film..
87 dakikalık kısa süresi filmi izlerken 10 dakika gibi geliyor..

2 yorum:

  1. adam kesher said,

    bazen insan kafa dağıtmak istiyor. yoruluyor. rahat bir film izlemek istiyor. kendini yorgun hissettiğinde böyle filmler iyi gidiyor gerçekten. yalnız zor gerçekten her "rahatlama" filminin bu kadar eğlenceli olması. bazen insan rahatlayım diye underworld: evolution gibi bir filmede gidebiliyor. sonuçta daha beter yorulabiliyor. onun için crank ilk bakışta bir popcorn filmi gibi görülebilir. hani şu hiç bizi açmayanlardan;fakat keyif veriyor..

    on 15 Haziran 2007 16:15


  2. Emre said,

    Filmin, oldukça sıradan bir senaryoya sahip olmasına karşın en azından farklı bir şeyler yapma hevesinde olması bu filmi çekilir kılıyor.

    on 24 Haziran 2007 12:36