61. Uluslararası Cannes Film Festivali

14- 25 Mayıs tarihleri arasında devam edecek festival dün gece Fernando Mereilles'in, ''Blindness'' filmiyle açıldı.

Jüri başkanlığını Sean Penn’in yaptığı yarışma bölümünde Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun” filmi de “Altın Palmiye” için yarışacak. "Blindness'' ve “Üç Maymun” dışındaki yarışma filmleri şöyle;

Atom Egoyan "Adoration", Steven Soderbergh ''Che'', Kornel Mundruczo ''Delta", Laurent Cantet ''Entre les murs", Jia Zhangke ''24 City'', Matteo Garrone ''Gomorra'', Paolo Sorrentino ''Il Divo'', Clint Eastwood ''Changeling", Philippe Garrel ''La Frontiere de l'aube'', Lucrecia Martel "La Femme sans tête", Jean-Pierre & Luc Dardenne "Le Silence de Lorna", Pablo Trapero ''Leonera'', Walter Salles ''Linha de Passe'', Eric Khoo ''My Magic'', Wim Wenders "The Palermo Shooting", Philippin Mendoza ''Serbis'', Charlie Kaufman ''Synecdoche, New York'', James Gray "Two lovers", Arnaud Desplechin "Un conte de Noel", Ari Folman "Waltz with Bashir.

Bizi yakından ilgilendiren bir diğer durum da Fatih Akın’ın ''Un Certain Regard'' (Belirli Bir Bakış) adlı yarışma bölümünün jüri başkanlığını üstlenecek olması. Ayrıca festivalin ''Klasik Filmler'' gösteriminde Metin Erksan'ın ''Susuz Yaz'' filminin gösterilmesi.

Beni en çok meraklandıransa Charlie Kaufman’ın ilk yönetmenlik denemesi olan "Synecdoche, New York''. Neler yapmış olabileceğini düşünürken bile heyecanlanıyorum, filmin kadrosunu bir yana bıraksak da..

Kapanışında “Altın Palmiye” ödülünü Robert de Niro’nun vereceği festival, Barry Levinson'un yönettiği "What Just Happened" filminin gösterimiyle 25 Mayıs Pazar günü sona erecek.

daha fazla bilgi

2 yorum:

  1. Ortega said,

    Nuri Bilge Ceylan ödül sonrası çok güzel konuştu..Takdir edilesi insan.

    on 25 Mayıs 2008 23:46


  2. hayalmeyal said,

    Dün akşam ödüller belli oldu;
    Altın Palmiye; Laurent Cantet “Entre les murs”,
    En iyi Yönetmen; Nuri Bilge Ceylan “Üç Maymun”,
    En İyi Senaryo; Jean Pierre & Luc Dardenne “Le Silence de Lorna”,
    En İyi Erkek Oyuncu; Steven Soderbergh’in “’Che” filmindeki rolüyle Benicito del Toro,
    En İyi Kadın Oyuncu; Walter Salles’in “Linha de Passe” filmindeki rolüyle Sandra Corbeloni,
    Jüri ödülü; Paolo Sorrentino “Il Divo”
    Altın Kamera; “Hunger” filmiyle Steve McQueen ,
    En iyi kısa metrajlı film; “Megatron” Marian Crisan,
    Özel Ödül; Catherine Deneuve ile Clint Eastwood.

    on 26 Mayıs 2008 11:34