27. Uluslararası İstanbul Film Festivali


Nisan’ı yılın en güzel aylarından biri haline getiren İstanbul Film Festivali’nin programı açıklandı. “Sinemada İnsan Hakları, Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Akbank Galaları, Yıllara Meydan Okuyanlar, Dünya Festivallerinden, Genç Ustalar, Amerikan Bağımsızları, Ntv Belgesel Kuşağı, Mayınlı Bölge, Geceyarısı Çılgınlığı, Kadının Adı Var, Canlandırma Sineması, 68 ve Mirası, Siyad 40 Yıl’ın En İyileri, Marc Caro: Hayallerde Kaybolmak, Milos Forman; Asilere Övgü, Orhan Aksoy | Michelangelo Antonioni | Ingmar Bergman | Deborah Kerr | Alain Robbe-Grillet | Michel Serrault | Edward Yang | Artun Yeres Anılarına Gösterim” gibi bölümlerle 200 film var festivalde.

Hangi filmden bahsetmeli bilmiyorum, Zabriskie Point, Easy Rider, One Flew Over the Cuckoo’s Nest filmlerini bir kez de perdede izleme şansından mı, yoksa sabırsızlıkla beklediğimiz Into The Wild ve I’m Not There’i artık izleyecek olmamızdan mı?.. Bir yandan L'Avventura, Vargtimmen ve Anayurt Oteli filmleriyle usta yönetmenleri anmanın hüznünü yaşarken, diğer yandan her zaman inanılmaz bir keşif vaat eden Mayınlı Bölge ve Genç Ustalar bölümlerindeki sürprizlerin heyecanını yaşayacak olmamızdan mı?.

Uluslararası jüri başkanlığını ünlü görüntü yönetmeni Michael Ballhaus’un yapacağı yarışmada Michel Gondry’nin son filmi Be Kind Rewind var. Semih Kaplanoğlu’nun başkanlığındaki Ulusal Yarışma’da ise Hüseyin Karabey’in filmi Gitmek ve çok merak ettiğim Seyfi Teoman’ın Tatil Kitabı filmleri var. Bunlar dışında Haneke’nin yeniden çektiği Funny Games, Mike Leigh’in Happy-Go-Lucky, Wes Anderson’ın The Darjeeling Limited filmleri de programda ilk gözüme çarpanlardan. Ayrıca filmlerin yanında festivalin etkinliklerinin de mutlaka takip edilmesi gerekiyor. Çünkü festival boyunca Bilsar Binası’nda devam edecek “L’Avventura’yı Yeniden Kurgulamak” sergisi filmler kadar heyecan verici. Heyecan yazıp duruyorum sürekli farkındayım, ama hissettiğim tam olarak bu. Bu kadar çok filmi bir arada görmek şimdiden elimi ayağıma dolaştırıyor bile.

Nadine Labaki’nin Sukkar Banat filmiyle 5 Nisan’da açılacak festival 20 Nisan’a kadar Beyoğlu Emek, Beyoğlu Atlas, Beyoğlu Fitaş, Beyoğlu ve Kadıköy Rexx sinemalarında, festival kitapçığı 15 Mart'tan, biletlerse 22 Mart’tan itibaren satışta.

Programla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.iksv.org/film/index.asp

5 yorum:

  1. Adsız said,
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    on 19 Mart 2008 03:47


  2. bot üstteki yorumu siliniz :)

    o değil de resimdeki adam wereyda'nın olmaya çalıştığı şeydir işte!

    on 20 Mart 2008 11:37


  3. anıl okay bu sene istanbul film festivalinde kendi film izleme rekorunu kırmaktan ve film izleme ortalamasını arttırmaktan kıvanç duyar. bu sene, geçen senelerin aksine tam tamına 2 film izledim :)

    those three'yi çok beğenmedim, biraz aceleye gelmiş gibiydi biraz da gerry havası sezdim. bir de vhsden yayınladıkları için görüntü de kötü olunca zevk alamadım.

    tatil kitabı'nı ise çok beğendim. detaylara çok önem verilmiş, erkeklerin ruh hali çok iyi verilmiş. sevdim. two thums up.

    anıl okay, new yorker.

    on 18 Nisan 2008 10:22


  4. burakadam said,

    Into the wild, son zamanlarda izlediğim en iyi film. Bu filmi izlerken aldığım keyfi bir de Reservoir's Dogs'da almıştım. Gerçi Fight Club'ı da unutmayalım.

    on 10 Eylül 2008 23:29


  5. Adsız said,

    [u][b]Xrumer[/b][/u]

    [b]Xrumer SEO Professionals

    As Xrumer experts, we have been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] fitted a wish immediately things being what they are and know how to harness the enormous power of Xrumer and go off it into a Spondulix machine.

    We also provender the cheapest prices on the market. Many competitors see fit charge 2x or temperate 3x and a end of the continuously 5x what we debt you. But we maintain in providing great accommodation at a tearful affordable rate. The large something of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper variant to buying Xrumer. So we plan to keep that bit in mind and provide you with the cheapest standing possible.

    Not simply do we cause the greatest prices but our turnaround time payment your Xrumer posting is wonderful fast. We compel secure your posting done to come you know it.

    We also outfit you with a sated log of loaded posts on different forums. So that you can see also in behalf of yourself the power of Xrumer and how we have harnessed it to emoluments your site.[/b]


    [b]Search Engine Optimization

    Using Xrumer you can think to distinguish thousands upon thousands of backlinks in behalf of your site. Scads of the forums that your Install you will be posted on oblige exalted PageRank. Having your link on these sites can deep down help found up some top dignity recoil from links and really boost your Alexa Rating and Google PageRank rating utterly the roof.

    This is making your instal more and more popular. And with this increase in reputation as superbly as PageRank you can keep in view to appreciate your milieu really downright high in those Search Engine Results.
    Above

    The amount of see trade that can be obtained aside harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your site to tens of thousands of forums. With our higher packages you may equivalent be publishing your locality to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Ponder 1 collection on a stylish forum disposition by get 1000 or so views, with signify 100 of those people visiting your site. Modern create tens of thousands of posts on in demand forums all getting 1000 views each. Your see trade longing go at the end of one's tether with the roof.

    These are all targeted visitors that are interested or curious far your site. Assume how divers sales or leads you can succeed in with this considerable gang of targeted visitors. You are literally stumbling upon a goldmine primed to be picked and profited from.

    Reminisce over, Transport is Money.
    [/b]

    GET YOUR CHEAP BURST TODAY:


    http://www.xrumer-seo.com

    on 30 Ocak 2010 19:47