!f Istanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali


!f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin 7.si 14-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da, 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında ise Ankara’da.

Herkesi heyecanlandıracak bir film mutlaka var bu festivalde. Hit Filmler içinde merakla beklenen çok önemli bir film var, festival sayesinde No Country for Old Men’i izlemek için daha fazla beklemeye gerek kalmayabilir. Inland Empire’ı ise perdede izlemek için tek şans olabilir bu. Sadece festivaller sayesinde takip edebildiğimiz Guy Maddin’in 2007 yapımı filmi My Winnipeg de Hit Filmler’de.

İlk kez bir ülke sinemasına yer veriyor festival, Meksika Dalgası’nda Iñárritu’nun ardından gidenleri de farklı yollara sapanları da bulmak mümkün. La Zona bölümün en ilginç filmi gibi görünüyor.

Sesli Yaşam bölümünde ise öyle bir belgesel var ki beni çok heyecanlandırmıştı izlediğimde, perdede izleyebileceğimi hayal bile edemezdim. Sigur Rós belgeseli Heima çok başka bir deneyim sunuyor. Yine Sesli Yaşam'da bir Joy Division belgeseli var, hayatta kalan grup üyelerinin katkısıyla gerçekleştirilen bu belgeseli Control'den kısa bir süre sonra izlemek büyük şans bizim için.

Fantastik Filmler, Başka Aşk, Gökkuşağı bölümlerinde ise başka yerde karşılaşma şansı bulamayacağımız filmler var.

Ama en heyecan verici olan sanırım Dünyanın dört yanından 10 filmin katılacağı ilk kez düzenlenen Keş!f yarışması. Reha Erdem’in başkanlığını yapacağı Uluslararası jüri “sinemada cesur hikaye anlatımı, teknik ve tarzda yenilik” kriterleriyle “En İlham Veren Yönetmen”i seçiyor.

İşte merak uyandıran o filmler;

1- Chrigu / Chrigu
Yönetmen: Jan Gassmann / Christian Ziörjen / 2007 / İsviçre

2- Darling / Canım
Yönetmen: Johan Kling / 2007 / İsveç

3- In Search of a Midnight Kiss / Geceyarısı Öpücüğü
Yönetmen: Alex Holdrige / 2007 / ABD

4- The Aerial / Anten
Yönetmen: Esteban Sapir / 2007 / Arjantin

5- Milky Way / Samanyolu
Yönetmen: Benedek Fliegauf / 2007 / Macaristan

6- Pink / Pembe
Yönetmen: Alexander Voulgaris / 2006 / Yunanistan

7- Should I Really Do It / Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?
Yönetmen: İsmail Necmi / 2007 / Türkiye

8- The Nines / 3 X 3
Yönetmen: John August / 2007 / ABD

9- Year of the Nail / Tırnağın Yılı
Yönetmen: Jonas Cuaron / 2007 / Meksika

10- Pardonnez-moi / Affet Beni
Yönetmen: Maïwenn Le Besco / 2006 / Fransa

Sadece filmleriyle değil etkinlikleri ile de farklı bir festival bu. Biletler 9 Şubat’tan itibaren AFM sinemalarından satışta, festivalle ilgili ayrıntılı bilgi içinse http://www.ifistanbul.com

0 yorum: